Connectie en herkenning

Toen ik even geen uitweg meer zag in de duisternis omwille van een chronische ziekte, heb ik veel gehad aan inspirerende figuren die op mijn pad kwamen. Ik ontmoette verschillende mensen die mij eraan herinnerden dat de kracht tot transformatie in mezelf te vinden was. Ik las ook veel boeken en schuimde het internet af, steeds op zoek naar antwoorden omtrent een gezond bestaan.

Als ik terugkeek op het afgelegde parcours, dan zag ik in dat al dat lijden ergens toe had geleid. Het had mij veranderd. Ik had cruciale inzichten opgedaan die nodig waren om authentieker te kunnen leven. Dankzij ziekte leerde ik mezelf beter kennen.

Omdat ik zelf zoveel troost, motivatie en inspiratie had gehaald uit de verhalen van andere mensen, besloot ik om ook het mijne te delen. Ik vind het nog steeds surrealistisch om te beseffen dat het nu in alle boekhandels ligt. Ik ontving heel wat reacties van mensen die zich herkenden in mijn verhaal. Ook mensen die geen ervaring hadden met chronisch ziek zijn. Want lijden is lijden; de oorzaak is ondergeschikt aan de uitkomst. Mensen die door de hel en terug zijn gegaan, herkennen elkaar.

De inzichten die je verkrijgt nadat het leven je enkele rake klappen heeft gegeven, kun je niet zomaar in hun volledigheid overbrengen op iemand anders. Je kunt slechts hints geven. Of als een inspirerend voorbeeld fungeren. Maar écht begrijpen is enkel mogelijk als het lijden achter de rug is.

Desalniettemin is er niets mooier dan elkaar de hand reiken en te beseffen dat je niet alleen bent in het lijden. Connecteren met anderen is een vorm van zelfheling. Om die reden organiseer ik workshops waarbij gelijkgestemden elkaar kunnen terugvinden. Mensen die zoekende zijn en open staan voor nieuwe denkwijzen.

Tijdens deze workshops worden er ervaringen, ideeën en vragen uitgewisseld. Er worden gesprekken aangegaan die in het dagelijks leven amper voorkomen. We spreken rechtstreeks vanuit het hart, van ziel tot ziel. Er zijn geen taboe’s noch verwachtingen. Respect voor elkaars kwetsbaarheid en authenticiteit staat voorop.

Ik ben ontzettend dankbaar om in de gelegenheid te verkeren om zulke bijeenkomsten te organiseren. De locatie waar deze warme momenten van connectie en herkenning plaatsvinden, wordt ook steeds zorgvuldig gekozen.

Als je aanvoelt dat dit iets voor jou zou kunnen zijn, kijk dan eens op https://www.karoliendeman.com/workshops voor meer informatie.
Misschien tot binnenkort.

Liefs,
Karolien

wrkshp (1 van 1).jpg